/files/cnt/223/obelonjubileum.jpg

jubileum

Dit jaar bestaat Obelon 40 jaar! Reden voor een feest en voor meer.
Op vrijdagmiddag 3 november organiseerden wij een jubileumfeest in de Arminiuskerk Museumpark 3 in Rotterdam.

Jubileumfeest

Op vrijdagmiddag 3 november vierden wij ons jubileum in de Arminiuskerk Museumpark 3 in Rotterdam.

De bijeenkomst werd begeleid door Bas Westerweel, creatief consultant en Wilbert van den Winkel, directeur van een medisch specialistisch bedrijf en partner van Obelon. De muziek werd verzorgd door een tango-ensemble onder leiding van Kay Sleking.

De reunie

De Reünie was natuurlijk vooral gezellig door de ontmoeting met oude en nieuwe Obelonners, vrienden en vriendinnen en door de kookworkshop waarin wij ons teamsgewijs met de verschillende gangen van onze maaltijd bezighielden. Maar er was natuurlijk ook inhoud. Wij gingen op zoek gaan naar datgene wat Obelon 40 jaar in beweging heeft gehouden: waardoor heeft het zo lang kunnen bestaan? Door het gedachtengoed, het vak, de mensen, de samenwerking?

Een onderzoeksjournalist ging daarvoor op onderzoek uit. Er werden tijdens de Reünie interviews afgenomen die zich richten op: ‘kritische incidenten’. Dit zijn persoonlijke gebeurtenissen die wat zeggen over het ‘Obelon verhaal’. De interviews waren met individuele gesprekken voorbereid.

De Reünie werd in beeld en geluid opgenomen en gemonteerd voor een korte vertoning tijdens ons feest op 4 november. Ook indrukken van de workshop met opdrachtgevers in juni zullen dan worden vertoond.
Bas Westerweel was tijdens “De Reünie” onze gastheer. Bas is presentator en ‘creative consultant’ en gaf ons tijdens het laatste Obelon weekend interviewtraining.

Diagnose van deze tijd

Ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan organiseerden wij een aantal evenementen. Op 23 juni nodigden wij relaties uit voor een speelse bijeenkomst over de lessen die wij getrokken hebben uit 40 jaren onderzoek en advieswerk in de zorg en maatschappelijke dienstverlening.

Onder het motto: "organisaties bestaan niet, maar ze werken wel”, gingen we in gesprek over drie kluwen van onderwerpen die wij probeerden te ontwarren tot ze ‘van mode ontdaan waren’.

”Bevinden zorgverleners zich in een andere wereld?”.
Waarom zoveel interventies de werkvloer niet bereiken.

”Netwerkzorg, grensdoorbrekend of verst(r)ikkend?”
Hoe voorkom je dat netwerkorganisaties in de war raken?

”Transities, veel geblaat maar weinig wol?”
Waarom transities onderweg vaak de draad kwijt raken.

Deze reflecties-met-een-knipoog op de dichtgebreide wereld van organisatie en zorg, werden luchtig gehouden door onze gastheren Bas Westerweel, creatief consultant en Wilbert van den Winkel, partner van Bureau Obelon.

/files/blg/001/20171104PHOTO00000006.jpg
Op vrijdagmiddag 3 november vierden wij ons jubileum in de Arminiuskerk Museumpark 3 in Rotterdam. De bijeenkomst werd begeleid door Bas Westerweel, creatief consultant en Wilbert van den Winkel, di...
/files/blg/003/AchterGlasmetuitzichtBranderij003.jpg
Workshop “Diagnose van deze tijd” op vrijdag 23 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur in zaal ‘Achter glas’ in het restaurant van de Van Nellefabriek. PROGRAMMA Ter gelegenheid van ons 40-jar...
/files/blg/004/kookstudio251.jpg
De Reünie was natuurlijk vooral gezellig door de ontmoeting met oude en nieuwe Obelonners, vrienden en vriendinnen en door de kookworkshop waarin wij ons teamsgewijs met de verschillende gangen van o...