/files/blg/001/20171104PHOTO00000006.jpg

jubileumfeest

21 nov 17

Op vrijdagmiddag 3 november vierden wij ons jubileum in de Arminiuskerk Museumpark 3 in Rotterdam.

De bijeenkomst werd begeleid door Bas Westerweel, creatief consultant en Wilbert van den Winkel, directeur van een medisch specialistisch bedrijf en partner van Obelon. De muziek werd verzorgd door een tango-ensemble onder leiding van Kay Sleking.

Binnenkort verschijnt een videoregistratie van het jubileumfeest op de website.
1017zwBas1_th.pngBas Westerweel

Bas Westerweel is een bekende presentator die als creatief consultant 'de altijd veranderende organisaties helpt om de juist taal te vinden'. In het adviesbureau Knyfe Ealdormann helpt hij mensen en organisaties 'om hart en bedoeling te (her)vinden'. Bas verzorgde interviewtraningen tijdens een van onze Obelon weekenden, sindsdien is een warme samenwerking ontstaan.

Kaysleking_th.png

Een tango ensemble van Kay Sleking (tangomuziek.nl) verzorgde de muziek. Kay Sleking speelt als contrabassist en bandoneonist in verschillende ensembles en maakte een aantal cd's. Kay is als docent verbonden aan de vakgroep Argentijnse tango van het Rotterdams conservatorium.

OmslagDiagnosevandezetijd_th.png'Diagnose van deze tijd'

Tijdens de bijeenkomst werd het jubileumboekje 'Diagnose van deze tijd' uitgereikt. Het is een bundel met reflecties op de werkvelden waar Obelon adviseurs nu werkzaam zijn: de geboortezorg, de GGZ, de maatschappelijke ondersteuning, ziekenhuiszorg en de palliatieve zorg.
De bezoekers aan het jubileum ontvingen een exemplaar.

Er werden twee korte videoregistraties vertoond.
Op vrijdag 31 maart vond een kook masterclass en workshop plaats over 40 jaar Obelon als beweging. Een onderzoeksjournalist interviewde Obelonners, oud-Obelonners en vrienden van Obelon over de vraag wat het bureau 40 jaar in stand heeft gehouden. Is dat het gedachtengoed, het vak, de samenwerkingsfilosofie of iets anders? Van de bijeenkomst werd een korte beeldregistratie gemaakt die tijdens het jubileum feest op 3 november werd vertoond.

Op donderdagmiddag 23 juni werd een bijeenkomst met opdrachtgevers uit verschillende sectoren gehouden, onder de titel "Diagnose van deze tijd". Adviseurs van Obelon droegen onderwerpen aan die relevant zijn voor de organisatie ontwikkeling van de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Gediscussieerd werd over bouwstenen voor effectieve zorgorganisaties en signalen over structurele weeffouten waar adviseurs van Obelon de afgelopen decennia op gestuit zijn.
De thema's werden besproken met opdrachtgevers uit verschillende sectoren. Ook van deze bijeenkomst werd op 3 november een samenvattende beeldregistratie vertoond.

Beide video's verschijnen binnenkort op deze website.

video_th.pngBeeldregistratie bijeenkomst 23 juni