/files/blg/004/kookstudio251.jpg

Reünie

11 mei 17

De Reünie was natuurlijk vooral gezellig door de ontmoeting met oude en nieuwe Obelonners, vrienden en vriendinnen en door de kookworkshop waarin wij ons teamsgewijs met de verschillende gangen van onze maaltijd bezighielden. Maar er was natuurlijk ook inhoud. Wij gingen op zoek gaan naar datgene wat Obelon 40 jaar in beweging heeft gehouden: waardoor heeft het zo lang kunnen bestaan? Door het gedachtengoed, het vak, de mensen, de samenwerking?

Een onderzoeksjournalist ging daarvoor op onderzoek uit. Er werden tijdens de Reünie interviews afgenomen die zich richten op: ‘kritische incidenten’. Dit zijn persoonlijke gebeurtenissen die wat zeggen over het ‘Obelon verhaal’. De interviews waren met individuele gesprekken voorbereid.

De Reünie werd in beeld en geluid opgenomen en gemonteerd voor een korte vertoning tijdens ons feest op 4 november. Ook indrukken van de workshop met opdrachtgevers in juni zullen dan worden vertoond.
Bas Westerweel was tijdens “De Reünie” onze gastheer. Bas is presentator en ‘creative consultant’ en gaf ons tijdens het laatste Obelon weekend interviewtraining.